11. lokakuuta 2015

Syksyn suosikit -haaste

Haasteissa jatketaan Jacklyn Hillin jokin aika sitten Youtubeen laittamasta tagista ja toki moni muukin youtubestara on sen tehnyt Jacklynin jälkeen. Amerikkalainen haaste on vähän vaikea joiltain osin toteuttaa kulttuurien ollessa niin erilaiset, mutta yritetään. Muuttelin vähän kysymysten järjestystä, että sain kuvat tasaisempaan järjestykseen kun joka aiheesta ei kuvaa saanut aikaiseksi.


Lempikynttilä
Suomessa ei taida olla kovin montaa kynttilävalmistajaa, joka toisi markkinoille "kausikynttilöitä" kuten vaikka amerikassa on noita kurpitsan, syksyn lehtien yms. tuoksuisia. Ainakaan kivijalkakaupoissa, toki netistä saa vaikka mitä, mutta harvoin tulee tilailtua. Postikulut on niin suolaiset aina. Partyliteltakaan en ole kevään jälkeen tilannut, koska paikallinen kutsujen järjestäjä joutui onnettomuuteen ja ei ole nyt pitänyt kutsuja.

Vastaankin siis vain yleisesti, että syksyllä tykkään voimakkaammista, täyteläisemmistä ja mausteisemmista kynttilöistä, ihan kuten hajuvesissäkin. Suosikkini on varmaan Partyliten Black Vanilla, jota mulla on tuikkuina, votiiveina ja sitten nuo pöllökynttilät. Kesällä taas uppoavat hedelmäisemmät ja raikkaammat kynttilät. Forbidden Fruits on myös ihan jees syksyllä, vaikka osa on aika hedelmäisiä.


Lempihuulipuna
Syksyisin tykkään perinteisesti violettiin vivahtavista marjaisista sävyistä, ei kuitenkaan hirmuisen tummista. Kokosin kuvaan kaikki sellaiset sävyt, vaikka yksi on vasta postissa tulossa, se näkyy seuraavassa Oriflamen tilauspostauksessa. Mutta tällä hetkellä löytyy Cienin Bramble, Kiko 87, Giordani Gold Venetian Affair kokoelman Forbidden Kiss ja The ONE Nude Elegance, joka ei nimestään huolimatta ole lainkaan nude. Joskus sipaisen punien päälle vielä Oriflamen Cabaret Lip Glossia sävyssä Plum Vendome


Lempiposkipuna
Näissäkin vetoaa syksyllä tummemmat ja marjaisammat sävyt eli lähinnä sellainen marjapuuronvärinen tai violetimpi. Syksyisin usein korvaan sellaisella sävyllä varjostukset ja joidenkin kauneusgurujen mukaan sellainen on tänä syksynä trendikästä. Kuten vaikkapa yksi suosikeistani Zabrina sanoi. Mulla ei kauhean suurta valikoimaa poskipunia ole, mutta valitsin kuvaan suosikkini Oriflamen Studio Artist Blushin sävyssä Classic Rose ja vanhaa mallia olevat GG Bronzing Pearlsit sävyssä Natural Peach. Se on aika persikkainen, mutta kun keskittyy ottamaan siveltimellä noista tummemmista, niin sekin sopii mainiosti syksyyn.


Lempivaate
Nahkatakki ehdottomasti, vaikka pidän nahkatakkia kyllä kesät talvet, en toki missään helteessä mutta you know. Kuvassa lempparitakkini eli ikivanha Onlyn Belta PU Jacket, se on öööö... ainakin 5 vuotta vanha ja rakastan sitä enemmän kuin mitään muuta vaatettani. Se on jo tosi kulunut ja pitäisi ostaa uusi, mutten ole löytänyt korvaajaa vielä. Viime vuonna ostin pakkasille Jofaman Kenza 10 -takin, koska Only on talvella joskus vähän viileä, vaikkakin käyttökelpoinen kun alle laittaa neuleen. Ja joku kumminkin sitä miettii niin ei, karvakaulus ei ole aitoa turkista, koska en aio turkiksesta tehtyä päälleni laittaa.

Takki on peräisin Zalandolta ja toki oli hieman hintava, mutta sinne on saatavilla alekoodeja usein, joten niitä kannattaa hyödyntää. Hyvä Zalandon alekoodi löytyy tuolta linkistä.

Syksyllä on myös kiva kietoutua kaikkiin ihaniin neuleisiin, kuten alempana oleva kuva kertoo.


Lempi syksy TV-sarja
Salkkarien paluu tauolta on syksyllä aina kiva ja samoin sarjojen uudet kaudet. Kesäisin tulee vain uusintojen uusintoja. Mulla ei kuitenkaan ole mitään tiettyä syksysarjaa, vaan katson kaikkia ympäri vuoden, jos tulee uusia jaksoja.

Lempi syksyelokuva
Iltojen pimetessä on kiva palata taas kauhuleffojen pariin, mutta leffailtana on kyllä kiva myös katsoa jotain rakkaushömppää tai muuta kevyttä. Lempparini on psykologisesti hyvin erikoinen ja kylmä elokuva Stoker. Se ei ole ihan kevyttä katsottavaa, mun piti katsoa se pariin kertaan ennen kuin ihan täysin ymmärsin sen monimutkaisuuden. Ja Matthew Goode... nams!


Lempijuoma
Pimeinä iltoina alkaa kaipaamaan jotain lämmintä juomaa kesän raikkauden sijaan, joten tee on ehkä suosikkini. Toki kahvikin, mutta sitä juon vain aamuisin. Suosikkitee on Nescafen Chai Tea Latte, joka on kuvassa, mutta sitä ei tietenkään kovin usein voi juoda, on siinä sen verran kaloreita. Lähempänä joulua myös glögi on aina hyvää, mutta en tiedä onko se syksyjuoma varsinaisesti.

Lempi kiitospäivä jouluruoka
Koska meillä ei kiitospäivää vietetä, vaihdoin sen jouluksi, vaikkei se varsinaisesti syksyä ole. Mutta tykkään kinkusta ja perunalaatikosta. Muista jouluruuista en oikein välitä, paitsi toki suklaasta ja muista herkuista.



Lempi halloween-asu
En yleensä pukeudu halloweenina tai vietä sitä muutenkaan, mutta tänä vuonna väsään zombiehoitsu-meikin, joten varmaan sitten se, olettaen, että sen teko onnistuu. Muiden hienoja asuja on kyllä aina mukava ihastella. Inspiraationsa halloween-lookkini sai yllä olevasta videosta, joka voi herkimmille olla hieman häiritsevää katsottavaa hyvin seksuaalisen sisältönsä vuoksi. Jos vain suinkin ehdin, olen miettinyt myös halloween-kynsien väsäämistä.


Sellaisia suosikkeja tänä syksynä, onko teillä jotain ehdotonta syksysuosikkia meikeissä, kynttilöissä tai missä tahansa?

2 kommenttia:

  1. Huomaan syksyllä aina juovani useammin teetä vaikka olenkin kahvin suurkuluttaja. Suosikkiteet ovat mustaherukka ja Indian Spice :)

    Lempisyystuoksu on myös ikisuosikkini Guerlainin Shalimar. Pehmeä, lämmin ja vaniljainen klassikko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shalimar on kyllä ihana ja sopii hyvin syksyyn, sen pullokin on niin kaunis :)

      Poista